Nieuws

22 jun

Lees de laatste nieuwsbrief

Lees de laatste nieuwsbrief.
Lees meer >

9 jun

IVM en CAHAG slaan handen ineen

Het IVM en de CAHAG gaan samenwerken om de informatie over (nieuwe) geneesmiddelen voor de behandeling van astma en COPD te optimaliseren en beter te ontsluiten voor alle Nederlandse (kader-)huisartsen.
Lees meer >

1 jun

Meningen verdeeld over omzetten naar biosimilars

Is het een probleem als gebruikers van originele biologische geneesmiddelen voortaan een goedkopere biosimilar krijgen voorgeschreven? De deskundigen zijn hierover verdeeld.
Lees meer >

28 mei

Geneesmiddelinformatie beter ontsluiten voor arts

Het CBG, ZINL, Lareb, Gebu en IVM hebben een intentieverklaring getekend om de informatie over geneesmiddelen actueler te maken en beter te ontsluiten voor artsen. Uiteindelijk doel is om het gepast gebruik van geneesmiddelen te bevorderen.
Lees meer >

27 mei

Factcheck Diabetes en de ramadan

Voor ons programma MedicijnBalans over nieuwe geneesmiddelen hebben we de factcheck Diabetes en de ramadan ontwikkeld. Hierin onderzoeken we de claim dat de nieuwe diabetesmiddelen tijdens de ramadan veiliger zijn dan de SU-derivaten.
Lees meer >

7 mei

Nieuw: factcheck SGLT-2-remmers

SGLT-2-remmers verlagen het gewicht bij diabetespatiƫnten, zo claimen diverse fabrikanten van SGLT-2-remmers. In hoeverre houdt deze claim stand?
Lees meer >

23 apr

IVM Kennislunch 'Veilige Principes' 3 juni 2015

IVM Kennislunch 3 juni met o.a. 'Veilige Principes'
Lees meer >

23 apr

Themajournaal belicht nieuwe antistollingsmiddelen

Het nieuwe themajournaal antistolling staat volledig in het teken van de regionale samenwerking voor patiƫnten met antistollingsmiddelen.
Lees meer >

14 apr

Top 5 valkuilen medicatieveiligheid

Wat gaat er vaak mis in het medicatieproces bij zorginstellingen? Uit onderzoek van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (het IVM) blijkt deze top 5 aan valkuilen.
Lees meer >

2 apr

Nieuwe editie MFM

De nieuwste editie van het MFM nu beschikbaar.
Lees meer >

2 apr

Nieuwe aflevering Medicijnjournaal

Het negende audiovisuele Medicijnjournaal geeft het laatste nieuws over nieuwe geneesmiddelen. Het journaal is bedoeld om op een prettige en praktische wijze het thema nieuwe geneesmiddelen op de FTO-agenda te zetten.
Lees meer >

2 apr

FTO-materiaal COPD

Naar aanleiding van de nieuwste versie van de NHG-Standaard COPD heeft het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) zijn FTO-materialen COPD herzien.
Lees meer >

26 mrt

Actuele en toegankelijke geneesmiddelinformatie

Het IVM gaat deel uitmaken van een samenwerkingsverband over actuele en toegankelijke geneesmiddelinformatie. Eind mei organiseren betrokken organisaties een expertmeeting.
Lees meer >

26 mrt

Succesvolle interventie Medicijnen bij dementie

Medicatie bij thuiswonende ouderen met dementie die probleemgedrag vertonen, pakt lang niet altijd goed uit. Thuiszorgmedewerkers en casemanagers dementie die geregeld bij de dementerende over de vloer komen, kunnen een belangrijke rol spelen bij het signaleren van ongewenste bijwerkingen van de medicatie.
Lees meer >

17 mrt

E-learningcursus Chronische nierschade nu met 20% korting

E-learningcursus Chronische nierschade nu met 20% korting
Lees meer >

17 mrt

IVM bijdrage aan Grote Thuiszorg Dag

Het IVM verzorgt tijdens De Grote Thuiszorg Dag op 2 april een workshop over Medicatieveiligheid in de wijk.
Lees meer >

12 mrt

Debat over biosimilars

Biosimilars: zorg of zegen? De meningen hierover zijn sterk verdeeld. Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) en Nefarma organiseren donderdagmiddag 28 mei een Lagerhuisdebat over dit zeer actuele thema. De inschrijving voor het debat start begin april.
Lees meer >