Help via LTI

Op deze pagina vindt u informatie over de systeemeisen, de opbouw van de cursus en antwoorden op veelgestelde vragen van de leeromgeving van het IVM als u deze volgt via een andere leeromgeving.

Systeemeisen
Voor het doen van een cursus in deze leeromgeving is nodig:
- een goede internetverbinding, vast of draadloos
- een up-to-date webbrowser
- het plaatsen van cookies toestaan
- het gebruik van Javascript toestaan

Werkt u met een laptop, pc of tablet met een internetverbinding, maar ondervindt u toch problemen? Neem dan eerst contact op met een deskundige in de buurt. Indien nodig kunt u ons bereiken via ons contactformulier of op werkdagen via 0888 800 400.

Opbouw van de cursus
De meeste cursussen bestaan uit de volgende onderdelen:
- welkom en informatie over de cursus
- een aantal inhoudelijke hoofdstukken met reflectievragen en verwerkingstoetsen
- een eindtoets, evaluatie en certificaat
- een begrippenlijst
- links, literatuur en colofon

Navigeren door de cursus
Klik in het overzichtsscherm in een balk op de titel om een hoofdstuk te openen. Met de knoppen Open en Sluit bovenaan opent en sluit u alle hoofdstukken tegelijk. Wij adviseren de hoofdstukken 1 voor 1 door te nemen. Binnen een hoofdstuk kunt u bladeren met de pijltjes rechts onder en boven de tekst of via de menustructuur links in het scherm. Aan het eind van het hoofdstuk keert u terug naar het overzichtsscherm van de cursus door te klikken op het pijltje naar boven. 

Reflectievragen
In de cursus staan reflectievragen. Beantwoord deze vragen altijd, de toelichting die bij uw antwoord verschijnt bevat namelijk nieuwe lesstof. U kunt uw antwoord op de open vragen intypen in het kader. Bij meerkeuzevragen kunt u uw antwoord toelichten in het betreffende kader. Nadat u op de knop 'indienen' klikt, verschijnt de feedback. 

Verwerkingstoetsen en eindtoets
Een cursus bevat de volgende toetsen:
- verwerkingstoetsen, dit is een korte toets aan het eind van een hoofdstuk
- de eindtoets, dit is de afsluitende toets aan het einde van de cursus
Elke toets bestaat uit een aantal vragen. Na het beantwoorden van de laatste vraag krijgt u een overzicht te zien. U ziet dan welke vragen u nog niet beantwoord heeft. Klik na het beantwoorden van alle vragen op 'Einde poging' en op 'Bewaar alles en beëindig test'. U ziet direct uw score. Wilt u alle vragen onder elkaar zien, klik dan in het blok 'Testnavigatie' op 'Toon alle vragen op één pagina'. Met 'Nakijken beëindigen' gaat u terug naar de startpagina van de toets. Afhankelijk van het aantal beschikbare pogingen, kunt u nog 1 poging doen. De hoogste score telt.

Informatie uit websites, filmpjes en animaties
In de cursus vindt u regelmatig een link naar een website, een filmpje of animatie. De aangeboden informatie in de links wordt alleen getoetst als er 'opdracht' bij staat. De tijd die u nodig heeft om de website, het filmpje of de animatie te bekijken telt alleen mee in de aangegeven duur van de cursus als het om een opdracht gaat.

Evaluatie en certificaat
Nadat u geslaagd bent voor de eindtoets, vult u nog een evaluatie in. Daarna is uw certificaat beschikbaar. 

Mijn accreditatie
De meeste cursussen zijn geaccrediteerd. Dat betekent dat een beroepsorganisatie een cursus heeft goedgekeurd en u er accreditatiepunten mee kunt behalen. Voorwaarde is dat u bij het kwaliteitsregister van uw beroepsorganisatie geregistreerd bent en dat u dit registratienummer in de leeromgeving invoert. U selecteert de juiste beroepsorganisatie en vult uw registratienummer in. Bent u niet ingeschreven bij een kwaliteitsregister, kies dan N.v.t. (is mij niet bekend). 

Printen van de inhoud
U kunt elk hoofdstuk of paragraaf printen door het te openen en via het menu naar Boekbeheer te gaan. U print dan het inhoudelijke deel van het hoofdstuk of paragraaf.

Antwoorden op veelgestelde vragen

Kan ik tussentijds stoppen?
U kunt tussentijds stoppen en later weer verder gaan met de cursus. Wij adviseren u wel om de eindtoets in een keer af te ronden.

Wat doe ik als een link niet werkt?
Het IVM controleert de links regelmatig. Toch gebeurt het soms dat een link niet meer werkt. Wilt u dit doorgeven via contactformulier, zodat wij dit kunnen herstellen?

Hoe vaak kan ik een toets maken en wanneer ben ik geslaagd?
De verwerkingsvragen kunt u onbeperkt opnieuw maken. De scores van deze toetsen tellen niet mee. Met deze verwerkingstoetsen kunt u vaststellen in welke mate u de inhoud beheerst. Bij de meeste cursussen kunt u de eindtoets 2 keer maken. De hoogste score telt. In de cursus staat welk cijfer u minimaal moet halen om te slagen. Slaagt u na de laatste poging niet voor de eindtoets, neem dan contact op met uw werkgever.

Hoe krijg ik mijn certificaat?
Als u bent geslaagd voor de eindtoets en als u de evaluatie heeft ingevuld, krijgt u toegang tot uw certificaat. Op het certificaat staan uw naam, de cursus en datum van slagen. U kunt het certificaat zelf downloaden, opslaan en printen. Het certificaat is voor uw eigen administratie. Ook kan uw werkgever er naar vragen.

Hoe krijg ik accreditatiepunten bijgeschreven?
Voor het behalen van uw accreditatiepunten moet u de eindtoets gehaald hebben. Voorwaarde is ook dat de cursus geaccrediteerd is bij uw beroepsorganisatie. En dat u een bij het kwaliteitsregister van uw beroepsgroep bekend registratienummer bij uw account heeft ingevuld. Het bijschrijven van de accreditatiepunten gebeurt in de meeste gevallen automatisch.