Cyclisch scholingsmodel

Om een lange termijn scholingsplan op medicatiegebied voor uw medewerkers op te zetten biedt het IVM het zogenaamde 'cyclisch scholingsmodel voor de langdurige zorg'. De meeste scholingen en e-learningcursussen zijn beschikbaar voor zowel de ouderen- en thuiszorg, de gehandicaptenzorg als de GGZ. De inzet en de planning van de cursussen is naar keuze en vanzelfsprekend afhankelijk van het beschikbare budget van uw zorginstelling.

Het scholingsmodel is hieronder zichtbaar en gebaseerd op:

Basiscursussen

Op de cliëntenpopulatie toegespitste basiscursussen voor zowel ouderen-/thuiszorg, gehandicaptenzorg als GGZ:

  • Basiskennis medicijngebruik
  • Medicijngroepen 1 - Algemeen.

Verdiepings- en verbredingscursussen.

Doelgroep zijn de reeds geschoolde medewerkers. Jaarlijks kunnen medewerkers één of meer e-learningcursussen naar keuze volgen. Denk aan onderwerpen als: medicatieveiligheid en baxteren, bijwerkingen, dementie, kinder- en jeugdmedicatie, vaardigheden bij medicatie geven, antipsychotica en afbouw, psychofarmaca, antibiotica en resistentie.  

Herhalingscursus

Een specifieke opfriscursus per sector. Elke drie jaar brengt het IVM een nieuwe variant op de markt zodat medewerkers nooit 2x dezelfde cursus hoeven volgen. 

Het IVM denkt graag met u mee met het maken van keuzes en samenstellen van het scholingsplan. Hiermee bent u altijd verzekerd van medewerkers met een goede basiskennis op medicatie/medicatieveiligheidsgebied.