Verbeteren voorschrijfgedrag

Het IVM monitort het voorschrijfgedrag van huisartsen en maakt daarnaast individuele voorschrijfcijfers inzichtelijk voor huisartsen. Met behulp van de gegevens uit de Monitor Voorschrijfgedrag Huisartsen begeleiden we huisartsen bij het verbeteren van hun voorschrijfgedrag. Dat doen we met name tijdens het farmacotherapeutisch overleg (FTO), maar ook tijdens andere bijeenkomsten in de eerste lijn.

De werkzaamheden van het IVM om het voorschrijfgedrag te verbeteren, zijn samen te vatten in 3 soorten producten en diensten:

  • Rapportage: het IVM rapporteert jaarlijks over het voorschijfgedrag van huisartsen
  • Benchmark: we geven huisartsen via een digitale monitor inzicht in hun voorschrijfcijfers en -gedrag
  • Begeleiding: we begeleiden huisartsen bij het verbeteren van hun prescriptiegedrag

Bekijk ook eens onze pagina met een overzicht van alle werkmaterialen en de Medicijnjournaals om het FTO inhoud te geven.

Hulp nodig?

Heeft u vragen over monitor, de indicatoren, de mogelijkheden voor het FTO of andere vragen, neem dan contact op via ons telefoonnummer 0888 800 400 of e-mail monitor@medicijngebruik.nl. Heeft u technische vragen of vragen over het zogenaamde 'Vecozo- certificaat' dat huisartsen nodig hebben om toegang te krijgen tot hun eigen prescriptiecijfers, neem dan contact op met Vektis via mvh@zorgprisma.nl.