Apotheekselectie

Hoe zorgt u ervoor dat uw medicatieproces goed op orde is? Dat is een hele uitdaging. Helemaal als uw organisatie zonder eigen apotheek werkt en de apotheek moet selecteren die het beste bij uw organisatie past. Of als u niet tevreden bent over de zorg of de kosten van uw huidige apotheek. Stuk voor stuk situaties die specialistische kennis van farmacie én inkoop vereisen. Het IVM met zijn brede farmaceutische kennis en Intrakoop, de inkoopcoöperatie van de zorg, hebben daarom hun krachten gebundeld. Het IVM en Intrakoop begeleiden u voor, tijdens en na de selectie van een apotheek. Wij zetten onze kennis en expertise in bij het aanbesteden of heronderhandelen van uw contract. Zodat u uw cliënten betere farmaceutische zorg kunt bieden tegen minder kosten.
 

Programma van eisen vaststellen

Indien u aanbesteding van uw farmaceutische zorg overweegt, brengen Intrakoop en het IVM  samen met uw organisatie de kwaliteit van uw huidige medicatieproces en wensen en behoeften in kaart. Het vormt de basis voor het Programma van Eisen dat we definitief vaststellen in overleg met de betrokken en verantwoordelijke medewerkers voor farmaceutische zorg in uw organisatie.
 

Kiezen voor de beste apotheek

Intrakoop begeleidt het selectieproces. U kunt zich concentreren op de inhoudelijke selectie van de apotheek die het beste bij uw organisatie past. Zo bepaalt u welke apotheken een offerte mogen uitbrengen. Zij lichten hun offerte persoonlijk bij u toe. Op basis van vooraf afgesproken criteria beoordeelt u de offertes. Een apotheker van het IVM beoordeelt, naast uw eigen medewerkers, de offertes onafhankelijk op farmaceutisch inhoudelijke criteria. U besluit welke apotheek de opdracht krijgt. Daarna stelt Intrakoop de overeenkomst tussen uw organisatie en de apotheek op en legt vast hoe de afspraken worden gemonitord en de kwaliteit kan worden verbeterd.
 

Afsluiten overeenkomst

Na het afsluiten van de overeenkomst met de apotheek zetten het IVM en Intrakoop zich blijvend in om de kwaliteit van de farmaceutische zorg in uw organisatie te borgen en waar mogelijk te verbeteren. Dit doen we door u tijdens de looptijd van uw contract te ondersteunen met (Zie ook de folder Betere farmaceutische zorg tegen minder kosten):

  • Het kwaliteitsverbeterprogramma
  • Benchmarks
  • Audit
  • Leveranciersprestatiemetingen

Meer informatie
Wilt u weten waarin het IVM uw organisatie kan begeleiden voor, tijdens of na de selectie van een apotheek? Neem dan contact met ons op.