Medicatieveiligheid

In uw organisatie draait het om de cliënt. Uw cliënten moeten kunnen rekenen op veilig medicijngebruik. Wanneer geneesmiddelen niet goed worden gebruikt, ontstaat een risico voor de gezondheid. Uw cliënten, die vaak meerdere risicovolle geneesmiddelen gebruiken, zijn daarbij een extra kwetsbare groep.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan de medicatieveiligheid in zorginstellingen: worden de juiste geneesmiddelen voorgeschreven? En is het medicatieproces veilig? De Inspectie houdt actief toezicht op de veiligheid van het medicatieproces. Heeft u grip op het medicatieproces in uw organisatie? Weet u hoe uw organisatie ervoor staat? En hoe zorgt u ervoor dat uw medicatieproces goed op orde is?

Bekijk ons informatiefilmpje over medicatieveiligheid

Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) is gespecialiseerd in praktische oplossingen voor een veilig medicijngebruik. Met onze kennis en expertise adviseren en begeleiden we u graag. Zodat u uw cliënten betere farmaceutische zorg kunt bieden tegen minder kosten. Wij zetten ons in om de kwaliteit van het medicatieproces in uw organisatie te borgen en waar mogelijk te verbeteren. Wij bieden hiervoor verschillende producten en diensten aan. Bekijk ook onze producten en diensten in de brochure: heeft uw grip op uw medicatieproces?

Waarom advies van het IVM?

  • We zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de geldende wet- en regelgeving
  • We hebben veel ervaring en kennis op het gebied van het verbeteren van de medicatieveiligheid
  • We hebben ervaring met aanbestedingen van farmaceutische zorg
  • We zijn snel, accuraat en gedreven
  • We werken samen met gezaghebbende organisaties op het gebied van medicatieveiligheid, zoals de IGZ, KNMP, NHG, RIBW Alliantie, VGN, V&VN, Actiz en BTN.
  • We kiezen voor praktische oplossingen, zodat onze klanten direct geholpen zijn.
     

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze werkwijze, of weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

                                           Het IVM is thuis in de praktijk!