Nieuws

19 apr

Medicinale gassen en de apotheek

De laatste tijd komen regelmatig vragen binnen over het bestellen en gebruik van zuurstof en andere medicinale gassen. Wat is de rol van de apotheker en hoe regelt de instelling dat aan de wet- en regelgeving wordt voldaan? We leggen het hieronder uit.
Lees meer >

17 apr

Efficiëntere medicatiebeoordelingen? Meld uw FTO-groep aan!

Uit de praktijk blijkt dat medicatiebeoordelingen een forse tijdsinvestering vergen. Daarom zijn wij op zoek naar FTO-groepen die willen deelnemen aan het implementatieproject EMRePhEx.
Lees meer >

13 apr

Medicatiezorg in 2028: Wat staat de huisarts en apotheker te wachten

Rondom dit vraagstuk organiseert het IVM een debat op dinsdag 22 mei voor en met (huis)artsen, apothekers en patiënten(vertegenwoordigers). U bent van harte uitgenodigd om kosteloos deel te nemen!
Lees meer >

11 apr

‘Maak het medicatieproces zo makkelijk mogelijk!’

Medicatieveiligheid is essentieel voor de zorgkwaliteit van je organisatie. Wat komt er kijken bij medicatieveiligheid? Wat zijn de valkuilen en hoe verbeter je het medicatieproces? Deze en andere vragen kwamen aan bod in de bijeenkomst ‘Medicatieveiligheid in de gehandicaptenzorg’ op 29 maart in Utrecht.
Lees meer >

10 apr

Brandpunt+: Medicijnverspilling

Brandpunt+: Medicijnverspilling, dinsdag 10 april om 21.00 uur bij NPO 2.
Lees meer >

5 apr

Onafhankelijke feedback op uw voorschrijven

Een bezoek van een onafhankelijk artsenbezoeker aan de huisartsenpraktijk om uw voorschrijfgedrag inzichtelijk te maken.
Lees meer >

3 apr

NIEUW: FTO-module antimicrobial stewardship in de verpleeghuiszorg

Deze module is bedoeld voor de artsen en (ziekenhuis)apothekers in het verpleeghuis die een FTO voorbereiden over AMS en antibioticagebruik in het verpleeghuis.
Lees meer >

28 mrt

Oplossing voor medicijnafval succesvol initiatief

De teva retourbox beleefde tijdens het KNMP Congres in oktober 2017 zijn landelijke première. Sindsdien kunnen consumenten hun medicijnafval en lege doordrukstrips op een veilige manier laten verwerken, als ze het in de teva retourbox deponeren bij een van de deelnemende pilot-apotheken
Lees meer >

21 mrt

NIEUW: FTO-module geneesmiddelgerelateerde ziekenhuisopnames

FTO-module over geneesmiddelgerelateerde ziekenhuisopnames, met aandacht voor de belangrijkste oorzaken en risicofactoren voor deze ziekenhuisopnames.
Lees meer >

8 mrt

Signaleer suïcidaal gedrag vroegtijdig, bespreek in uw FTO & volg de gratis e-learning

Het IVM heeft in opdracht van 113 Zelfmoordpreventie een FTO-module en een e-learningcursus ontwikkeld.
Lees meer >

5 mrt

Nieuw: FTO module Diabetes en patientspecifieke indicatoren

Aan de hand van deze indicatoren maakt u inzichtelijk in welke mate het eigen medicamenteuze beleid van de huisartsen leidt tot de gewenste behandeldoelstellingen volgens de NHG-Standaarden DM2 en CVRM.
Lees meer >

1 mrt

Vaccinatie tegen pneumokokkenziekte

Volgens de Gezondheidsraad komen jaarlijks zo’n 2.600 tot 5.600 ouderen in het ziekenhuis terecht met een pneumokokkenlongontsteking en ongeveer 1.800 met invasieve pneumokokkenziekte.
Lees meer >

22 feb

Uitnodiging bijeenkomst Medicatieveiligheid in de gehandicaptenzorg

Werk je in de gehandicaptenzorg en ben je betrokken bij processen rond medicatieveiligheid? Kom dan kennis opdoen en ervaringen delen bij onze bijeenkomst op 29 maart
Lees meer >

5 feb

Teken de petitie: Albert Heijn moet per direct stoppen met de verkoop van UAD-geneesmiddelen

Risicovolle geneesmiddelen, zoals diclofenac en naproxen, horen niet in de schappen van de supermarkt thuis. Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) roept Albert Heijn daarom op per direct te stoppen met de nieuwe verkoopmethode van deze zogenoemde UAD-geneesmiddelen in haar supermarkten.
Lees meer >

2 feb

‘Ons bewustzijn van medicatieveiligheid is gegroeid’

Wil je je cliënten veilige farmaceutische zorg bieden tegen de juiste kosten? Dan is goede samenwerking met je apotheek cruciaal. Maar hoe vind je de apotheek die het best past bij jouw organisatie? Amaris Zorggroep schakelde hiervoor de hulp in van Intrakoop en het IVM.
Lees meer >

24 jan

Meld je nu aan voor de Masterclass Medicatieveiligheid & Kennislunch XL

Blijf op de hoogte van Medicatieveiligheid met onze succesvolle Masterclass Medicatieveiligheid of Kennislunch XL (met gastsprekers van IGJ).
Lees meer >

19 jan

NIEUW: FTO-modules Wondbedekkers & Vaccinaties

FTO-module over wondbedekkers en FTO-module over vaccinaties op maat
Lees meer >

18 jan

Snel toegang tot adviezen over rijgeschiktheid

Vanuit het Farmacotherapeutisch Kompas (FK) heeft u snel en gemakkelijk toegang tot de website www.rijveiligmetmedicijnen.nl.
Lees meer >

4 jan

Wilt u belangrijke actuele geneesmiddelinformatie per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de vervolgpilot!

Gezocht: apothekers, huisartsen en medisch specialisten die aan een vervolgpilot willen meedoen om belangrijke actuele informatie over geneesmiddelen per e-mail te ontvangen.
Lees meer >

29 dec

Update FTO-werkmaterialen: Oogaandoeningen & Zalven en crèmes

Wij informeren u graag over de volgende recent verschenen FTO-werkmaterialen. Deze kunt u gratis downloaden na in te loggen.
Lees meer >