Nieuws

Nieuwsbrief MedicijnBalans maart 2017

2 maart 2017

De nieuwsbrief van MedicijnBalans staat online. Deze keer informatie over het nieuwe medicijn Insuline glargine (Lusduna®). Dit is een langwerkend humaan insulineanalogon voor de behandeling van diabetes mellitus type 1 (DM1) en type 2 (DM2). Het patent van insuline glargine 100 E/ml (Lantus®) is verlopen en daarom zijn er nieuwe preparaten op de markt gekomen.

Daarnaast blijkt uit onderzoek van het IVM dat de eisen die zorgverleners stellen aan de klinische meerwaarde van nieuwe geneesmiddelen bij COPD en diabetes mellitus type 2 (DM2) hoger zijn dan de eisen die registratie-autoriteiten hanteren bij de beoordeling van diezelfde (nieuwe) geneesmiddelen.

Diverse reclames voor inhalatiemiddelen bij COPD beloven 'meer lucht', een 'verbetering van de longfunctie' of vermelden een verbetering van de FEV1. Merken patienten hier werkelijk iets van? Lees het in de factcheck 'Meer lucht: hoe relevant?'

Dit keer heeft Arnold G. Vulto de gastcolumn geschreven, ziekenhuisapotheker en farmacoloog en hoogleraar ziekenhuisfarmacie en praktische farmacotherapie aan het ErasmusMC in Rotterdam en o.a. medeoprichter van de Initiatiefgroep Biosimilars. Niet voor niets heeft hij een column over dit onderwerp geschreven met de titel: Framing Biosimilars.

Tevens is er aandacht voor het themajournaal PCSK9-remmers en kan er op de volgende Poll gestemd worden: Welke verbetering van FEV1 vindt u klinisch relevant? De nieuwsbrief bevat daarbij nog twee interessante nieuwsartikelen.

Lees de nieuwsbrief van MedicijnBalans hier. Wilt u op de hoogte gehouden worden? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief: http://www.medicijngebruik.nl/nieuwsbrief