Nieuws

De nieuwe nieuwsbrief staat online

9 maart 2017

Vooruitlopend op de verkiezingen van 15 maart heeft Health Action International de campagne 'Our Medicines, Our Right' gelanceerd. De campagne roept politici op om in actie te komen tegen de stijgende prijzen van geneesmiddelen. Het IVM onderschrijft de campagne.

Daarnaast aandacht voor een onderzoek naar het voorschrijven van antibiotica door huisartsen, uitgevoerd door het NIVEL en het IVM in opdracht voor Zorginstituut Nederland. Uit het onderzoek blijkt dat dit nog doelmatiger kan.

De eisen die zorgverleners stellen aan de klinische meerwaarde van nieuwe geneesmiddelen bij COPD en diabetes mellitus type 2 (DM2) zijn hoger dan de eisen die registratie-autoriteiten hanteren bij de beoordeling van diezelfde nieuwe geneesmiddelen. Dat blijkt uit onderzoek van het IVM.

In de rubriek 'Vraag & Antwoord' staat de volgende vraag centraal: 'Hoe vaak moet u de temperatuur van de geneesmiddelenkoelkast controleren?'. In de rubriek 'Trends in voorschrijfgedrag' aandacht voor nieuwe gebruikers van antidepressiva.

Ook zijn er nieuwe FTO-werkmaterialen beschikbaar en staan de adviezen van rijveilig met medicijnen op de nieuwe website van het Farmacotherapeutisch Kompas.

Ten slotte is Desiree Werner van Erven uitgeroepen tot beste zelfzorgadviseur van 2016 De verkiezing is een samenwerkingsverband tussen het CBD, DrogiWeb.nl en Lijfblad. Doel van de verkiezing is het stimuleren van excellente advisering en aandacht voor het belang van de drogisterijbranche in Nederland.

Lees het volledige verslag in de nieuwsbrief.