Nieuws

Nieuwsbrief IVM, nummer 6

14 juni 2017

Nieuwsbrief nummer 6 is uit. Met informatie over het nieuwe pilot project MOVIE: animaties die de verspreiding van nieuwe geneesmiddelen inzichtelijk maken.

Het IVM heeft in samenwerking met 's Heeren Loo, locatie Willem van den Bergh te Noordwijk, ondersteunende materialen ontwikkeld voor de verantwoorde inzet van antipsychotica en het afbouwen van antipsychotica bij mensen met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag.

Ook is er aandacht voor het nieuwe medicijnjournaal van juni 2017 en het nieuwe FTO-werkmateriaal Medicinale cannabis.

De rubriek ‘trends in voorschrijfgedrag’ is te lezen dat in 2015 26 procent van de gebruikers van triptanen gemiddeld meer dan 4 stuks per maand gebruiken. Tussen huisartsenpraktijken blijken echter grote verschillen te zitten.

Daarnaast is het IVM afgelopen tijd verschillende malen in de pers verschenen, dit is te lezen op de nieuwe pagina op de website ‘IVM in de pers’. Tevens is het populair jaarverslag onlangs online gekomen.

Daarbij organiseert het IVM in het najaar weer een Lagerhuisdebat over financieringsmodellen voor nieuwe (dure) geneesmiddelen. Wilt u weten wat de vraag van deze maand is? Kijk dan in de nieuwsbrief