Nieuws

Nieuwsbrief IVM 2017, nummer 7

20 juli 2017

De onderwerpen in nieuwsbrief nummer 7:

Debatsessies: huisartsen en drogisten om tafel, u kunt zich vanaf nu aanmelden!

Om het medicatieproces te verbeteren riep Avoord de hulp van het IVM in. ‘De betrokkenheid van iedereen in combinatie met de hulp van het IVM heeft geleid tot veel verbeteringen’, aldus Olga Nouws. Lees het in de nieuwe rubriek 'onze klanten aan het woord'.

De website van het Farmacotherapeutisch Kompas(FK) is onlangs vernieuwd. Het IVM in opdracht van Zorginstituut Nederland een gratis e-learningmodule ontwikkeld. Daarnaast staat er een nieuwe pagina op de website met een overzicht van alle nieuwe of vernieuwde e-learningcursussen.

Verder informatie over het nieuwe Medicijnjournaal van juli 2017 en het Themajournaal Medicinale  cannabis.

De vaste rubrieken 'Trends in Voorschrijfgedrag' en 'Vraag & Atwoord'. De vraag van deze maand is: Moet ik ook aftekenen voor klaarzetten van medicijnen?

Ook aandacht voor een artikel van onze partner Intrakoop met de titel: 'Borging medicatieveiligheid tegen lagere kosten? Dat kan!'

In het kader van het traject 'afbouw antipsychotica' sprak Multimedia dagbesteding deelnemer Ashwin de Graaf van het Berghjournaal met Hans de Vos Burchart van het IVM over het gebruik van psychofarmaca.

Lees nieuwsbrief hier