Nieuws

29 jul

Nieuwe FTO-materialen Antibiotica bij luchtweginfecties

Naar aanleiding van de herziene NHG-Standaard Acute keelpijn 2015 is de FTO-module 'Antibiotica bij luchtweginfecties' aangepast
Lees meer >

27 jul

Toine Pieters versterkt RvT

Toine Pieters treedt per 1 september toe tot de Raad van Toezicht van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM)
Lees meer >

15 jul

Themajournaal COPD

Het IVM heeft samen met de CAHAG het themajournaal COPD geproduceerd.
Lees meer >

14 jul

FTO-materialen Eczeem herzien

De FTO-materialen over eczeem zijn herzien.
Lees meer >

8 jul

Medicijnjournaal, juli 2015

Het tiende audiovisuele Medicijnjournaal is uit, met onder andere aandacht aan nieuwe middelen bij de behandeling van obesitas en astma, het risico op hartfalen bij gebruik van DPP-4-remmers en de hernieuwde START/STOPP-criteria.
Lees meer >

2 jul

FTO-materiaal Otitis

Het FTO-werkmateriaal Otitis is herzien.
Lees meer >

22 jun

Lees de laatste nieuwsbrief

Lees de laatste nieuwsbrief.
Lees meer >

9 jun

IVM en CAHAG slaan handen ineen

Het IVM en de CAHAG gaan samenwerken om de informatie over (nieuwe) geneesmiddelen voor de behandeling van astma en COPD te optimaliseren en beter te ontsluiten voor alle Nederlandse (kader-)huisartsen.
Lees meer >

1 jun

Meningen verdeeld over omzetten naar biosimilars

Is het een probleem als gebruikers van originele biologische geneesmiddelen voortaan een goedkopere biosimilar krijgen voorgeschreven? De deskundigen zijn hierover verdeeld.
Lees meer >

28 mei

Geneesmiddelinformatie beter ontsluiten voor arts

Het CBG, ZINL, Lareb, Gebu en IVM hebben een intentieverklaring getekend om de informatie over geneesmiddelen actueler te maken en beter te ontsluiten voor artsen. Uiteindelijk doel is om het gepast gebruik van geneesmiddelen te bevorderen.
Lees meer >

27 mei

Factcheck Diabetes en de ramadan

Voor ons programma MedicijnBalans over nieuwe geneesmiddelen hebben we de factcheck Diabetes en de ramadan ontwikkeld. Hierin onderzoeken we de claim dat de nieuwe diabetesmiddelen tijdens de ramadan veiliger zijn dan de SU-derivaten.
Lees meer >

7 mei

Nieuw: factcheck SGLT-2-remmers

SGLT-2-remmers verlagen het gewicht bij diabetespatiƫnten, zo claimen diverse fabrikanten van SGLT-2-remmers. In hoeverre houdt deze claim stand?
Lees meer >

23 apr

IVM Kennislunch 'Veilige Principes' 3 juni 2015

IVM Kennislunch 3 juni met o.a. 'Veilige Principes'
Lees meer >

23 apr

Themajournaal belicht nieuwe antistollingsmiddelen

Het nieuwe themajournaal antistolling staat volledig in het teken van de regionale samenwerking voor patiƫnten met antistollingsmiddelen.
Lees meer >

14 apr

Top 5 valkuilen medicatieveiligheid

Wat gaat er vaak mis in het medicatieproces bij zorginstellingen? Uit onderzoek van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (het IVM) blijkt deze top 5 aan valkuilen.
Lees meer >

2 apr

Nieuwe editie MFM

De nieuwste editie van het MFM nu beschikbaar.
Lees meer >

2 apr

Nieuwe aflevering Medicijnjournaal

Het negende audiovisuele Medicijnjournaal geeft het laatste nieuws over nieuwe geneesmiddelen. Het journaal is bedoeld om op een prettige en praktische wijze het thema nieuwe geneesmiddelen op de FTO-agenda te zetten.
Lees meer >

2 apr

FTO-materiaal COPD

Naar aanleiding van de nieuwste versie van de NHG-Standaard COPD heeft het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) zijn FTO-materialen COPD herzien.
Lees meer >