NIEUWSBRIEF IVM 2017, NUMMER 1
Nieuwjaarsgroet
Zonder tegenwind blijven de mooiste vliegers op de grond liggen. Obstakels zijn er om uit de weg te ruimen. Ook voor 2017 geldt: u hoeft niet alles te slikken. En waar het IVM kan helpen, zullen we dat doen.
Lees meer
E-LEARNING
Nieuwe e-learning dementie
Met deze e-learningcursus krijgen verpleegkundigen en verzorgenden werkzaam in de ouderenzorg en thuiszorg de nodige kennis en achtergronden over het gebruik van dementieremmers en psychofarmaca bij dementie. 
Bekijken
THEMAJOURNAAL
Nieuwe geneesmiddelen in perspectief
Het nieuwe themajourmnaal is een terugblik op de door ons behandelde nieuwe geneesmiddelen van de afgelopen 2 jaar. Bekijk ook het medicijnjournaal van december dat gaat over TNF-alfa-remmers, dure geneesmiddelen en bijwerkingen desoximetason-crème.
Bekijken
FTO
Nieuwe FTO-werkmaterialen
Onlangs is een aantal nieuwe FTO-werkmaterialen beschikbaar gekomen: Geneesmiddelen en suicide, Medicijnrol en Pijnstilling bij klein traumatisch letsel. Het hele overzicht vindt u op onze website.
Bekijken
NIEUWS
Monitor Voorschrijven Huisartsen 2016
Hoewel huisartsen steeds beter voorschrijven blijven de praktijk- en regionale verschillen groot. Dit concludeert het IVM in de jaarlijkse monitor naar de kwaliteit van het voorschrijfgedrag van huisartsen.
Downloaden
VRAAG---ANTWOORD
Vraag & Antwoord 13
De vraag van deze maand is: Moet ik een ‘niet storen’ hesje dragen bij het aanreiken en toedienen van de medicijnen? Kijk voor het antwoord op onze website bij vraag 13. Meer informatie over hoe u meer grip krijgt op het medicatieproces vindt u in onze nieuwe brochure
Lees meer
NIEUWS
Nieuwe medicijngroep: PSCK9-remmers
Op MedicijnBalans is een nieuwe medicijngroep verschenen: de PCSK9-remmers bij de behandeling van patiënten met hypercholesterolemie. Ook zijn er een factcheck en themajournaal verschenen over deze nieuwe cholesterolverlagers. 
Lees meer
NIEUWS
Laatste plekken: Kennislunch op 25 januari
Het IVM organiseert een kennislunch met als thema: 'Rol Geneesmiddelencommissie bij verbeteren medicatieveiligheid, doel, taken en mandaat'. Welke knelpunten spelen er in de praktijk en welke creatieve oplossingen kunnen hiervoor bedacht worden? Maak het mee op 25 januari.
Aanmelden
NIEUWS
Biosimilar symposium
Op 12 januari vindt het 2de symposium plaats van de Initiatiefgroep Biosimilars Nederland (IBN). De dag staat in het teken van het overstappen van innovator product naar biosimilar. Kan dat, is het veilig, wat zijn de randvoorwaarden en wat zijn de ervaringen tot nu toe? Bekijk hier het programma. U kunt zich nog aanmelden.
Aanmelden
Twitter @medicijnbalans
IVM: huisartsen schrijven steeds beter voor, maar er is nog winst te behalen
Volg ons op twitter
@medicijngebruik
LinkedIn Twitter Facebook
www.medicijngebruik.nl
info@medicijngebruik.nl
T: 0888 800 400

Aanmelden nieuwsbrief
Abonneren op PIL