Workshop Medicatieveiligheid kleinschalige zorg voor o.a. aandachtsvelders medicatieveiligheid, agogisch en maatschappelijk medewerkers, beleidsmedewerkers en -adviseurs, managers zorg en verpleegkundigen: 25 september van 10.00 tot 11.00 uur via Teams (online).
PRISMA Analyse voor apothekers, beleidsmedewerkers, verpleegkundigen en verzorgenden: 4 oktober van 10.00 tot 17.00 uur in Utrecht.
(Update) Aandachtsvelders en medicatieveiligheid (incompany) – voor o.a. aandachtsvelders medicatieveiligheid, agogisch en maatschappelijk medewerkers, begeleiders, verzorgenden, beleids- en kwaliteitsfunctionarissen, teammanagers en (wijk)verpleegkundigen.
Medicatiekennis: weet wat je geeft (incompany) – voor agogisch en maatschappelijk medewerkers, begeleiders, verpleegkundigen en verzorgenden.
Medicatieproces: weet hoe je geeft (incompany) – voor o.a. agogisch en maatschappelijk medewerkers, begeleiders, verpleegkundigen en verzorgenden.
Gratis wekelijks telefonisch spreekuur Medicatieveiligheid voor zorginstellingen. Op dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur en donderdagochtend van 9.00 en 10.00 uur. Bel 0888 800 400.
De Veilige Principes worden breed toegepast in de zorg en bieden allerlei handvatten om goede en veilige medicatiezorg aan je cliënten te geven. Ook in de kleinschalige zorg heb je daarmee te maken. In onze nieuwe online workshop op 25 september bespreek je wat de Veilige Principes betekenen voor jouw werk en hoe je deze in de praktijk gebruikt. En omdat alle deelnemers werken op een zorgboerderij of in een andere vorm van kleinschalige zorg kun je ook leren van elkaars ervaringen.
Ben je kwaliteitsmedewerker en zet je je in voor de medicatieveiligheid binnen je organisatie? In een speciaal online coachingstraject met veel ruimte voor persoonlijke aandachtspunten en optimale 1 op 1 begeleiding zorgen wij dat je binnen 6 maanden je functie met vertrouwen kunt uitvoeren. Speciaal voor beleidsmedewerkers en kwaliteitsfunctionarissen werkzaam in de ouderenzorg, thuiszorg, gehandicaptenzorg, GGZ en jeugdzorg.
Het coachingstraject bestaat uit zowel individuele- als groepssessies (max. 6 personen) en na afloop heb je voldoende handvatten om met vertrouwen de functie uit te voeren. Verbeter de medicatieveiligheid van je organisatie, jezelf en je cliënten. IVM maakt je beter!
IVM-enquête medicatieveiligheid: Toedienlijsten vaak niet actueel
Zeg eens eerlijk, is bij jouw zorgorganisatie de medicatieveiligheid op orde? Zo niet, dan sta je niet alleen. Elke zorgmedewerker leert: je geeft medicatie aan de hand van de toedienlijst. Maar wat als die lijst niet klopt? Je loopt het risico het verkeerde medicijn aan je cliënt te geven. IVM hield een enquête onder zorgmedewerkers. Uit de resultaten maakten we een Top 6 verbeterpunten.
Meer weten of advies nodig? Kijk op onze website of bel naar ons telefonisch spreekuur. Ons medicatieveiligheidsteam staat voor je klaar.
Mag een vrijwilliger voorbehouden handelingen uitvoeren?
Het IVM is zeer benieuwd naar jullie input:
Hoe school je de vrijwilliger die regelmatig op pad gaat met een cliënt die hulp nodig heeft bij medicatie?
Is een simpele mondelinge instructie voldoende of is scholing noodzakelijk in de vorm van bijvoorbeeld een e-learning?
Het is duidelijk dat ook de organisatie hiervoor verantwoordelijkheid draagt.
Hoe is dit binnen jouw organisatie geregeld? Het IVM hoort graag of er behoefte is aan scholing voor deze belangrijke doelgroep van vrijwilligers. En zo ja, in welke vorm. Een online workshop of liever een korte e-learning?
Gespreksstarter ‘Mag je medicatie malen bij slikklachten? Waarom wel of niet?’
Is medicatieveiligheid voor jou een belangrijk thema en wil je hier graag, samen met je teamleden, (meer) aandacht aan besteden? Het IVM helpt je op weg! Deze maand gaat de gespreksstarter over ‘Mag je medicatie malen bij slikklachten? Waarom wel of niet?’
Benieuwd? Kijk op onze website, ook voor de kaartenset Gespreksstarters. Een handig hulpmiddel om met je collega's het gesprek te voeren over medicatieveiligheid.
Hoe meer actuele gegevens we van je hebben, hoe beter we je kunnen informeren. Zijn jouw gegevens niet compleet, gewijzigd of wil je je abonneren op een andere nieuwsbrief? Dat kan. Ga naar de website, klik op ‘Log in’ en controleer onder ‘Mijn IVM’ of jouw gegevens nog kloppen.
Persoonlijke gegevens pas je aan onder 'Mijn gegevens'. Zijn de velden Functie en Branche nog niet gevuld? Doe dit alsnog.
Aan- of afmelden voor een nieuwsbrief? Ga dan naar ‘Mijn nieuwsbrieven’ en selecteer de nieuwsbrieven die je wilt ontvangen.