Beïnvloeding door de farmaceutische industrie - een online scholing voor apothekersassistenten, PA’s, praktijkondersteuners en verpleegkundig specialisten: 18 januari of 15 februari van 16.00 tot 17.30 uur (deelname is gratis).
Kennislunch Medicatieveiligheid, voor beleidsmedewerkers, coördinatoren opleidingen, farmaceutisch coördinatoren, kwaliteitsfunctionarissen en managers zorg: 23 maart van 10.30 - 16.00 uur in Utrecht.
PRISMA Analyse voor apothekers, beleidsmedewerkers, verpleegkundigen en verzorgenden: 25 mei van 10.00 tot 17.00 uur in Utrecht.
Het IVM lanceerde in december vier nieuwe korte e-learnings van een half uur voor de langdurige zorg. Hiermee kun je je kennis over medicijngroepen snel weer op peil brengen en kan de cliënt rekenen op veilige medicatiezorg.
Nieuw is de e-learning Medicijnen bij depressie. Begeleid jij cliënten met een depressie? Artsen schrijven antidepressiva voor bij een depressie. Deze medicijnen kunnen soms goed helpen, maar niet altijd. Ze kunnen bijwerkingen en wisselwerkingen geven. In de cursus ‘Medicijnen bij depressie’ leer je wat een depressie is, wat de behandeling hiervan is en welke medicijnen worden gebruikt. Ook leer je wat jouw rol kan zijn bij het signaleren van problemen bij je cliënt. Door het volgen van deze korte cursus kun je een bijdrage leveren aan de goede zorg rondom depressie.
Benzodiazepines bij slaapproblemen en angstklachten
Heb jij in je werk te maken met cliënten met slaapproblemen of angstklachten? En met benzodiazepines? Volg dan de korte e-learning Benzodiazepines bij slaapproblemen en angstklachten. In deze cursus voor de langdurige zorg leer je wat slaapproblemen en angstklachten zijn, wat de behandeling hiervan is en welke medicijnen worden gebruikt. Ook leer je wat jouw rol kan zijn bij het signaleren van problemen bij je cliënt. Volg deze korte cursus om vragen van je cliënten te beantwoorden en een bijdrage te leveren aan goede zorg rondom slaapproblemen en angstklachten.
Naast het ontwikkelen en aanbieden van nascholingen en e-learnings biedt het IVM veel meer. We worden gezien als een gewaardeerd kennisinstituut dat hoge kwaliteit en service biedt.
Het IVM adviseert ook over medicatieveiligheid, we helpen je met het gehele traject van protocol, audits, procesoptimalisatie tot en met het samenstellen van een leerpad voor het op orde houden van de bekwaamheid van de medewerkers. Een zeer gerichte aanpak met direct resultaat. Ons gezamenlijke doel is immers een veilige medicatiezorg voor de cliënt.
Worstel je wel eens met vragen zoals “Is ons medicatieproces op orde of hoe richt ik de scholing in”? Bel ons tijdens het telefonisch spreekuur. Dan denken we graag vrijblijvend met je mee.
Aandachtsvelder medicatieveiligheid, de spin in het web, maar zijn ze geschoold?
Het afgelopen jaar heeft het IVM vele aandachtsvelders geschoold voor hun coachende taak en de monitoring van de medicatieveiligheid binnen het team.
In deze incompany scholing staan we stil bij het medicatieproces van de organisatie, leer je wat je rol is, hoe je op een positieve manier verbeteracties inzet en hoe je miniaudits kunt uitvoeren.
Deze scholing wordt gemiddeld met een ruime 8 beoordeeld.
Vorige week is er volop aandacht geweest voor de Dag van Verantwoord Medicijngebruik (#DvVM) met als thema geneesmiddelen en verkeer. Deze dag is gesteund door een mooie mix van stakeholders vanuit de eerste lijn, mobiliteit en patiëntenverenigingen zoals:
Apotheekkennisbank
BENU Nederland
CBR
HuisartsenService
Leven met blaas- of nierkanker
KNMP
MIND
NHG
NVDA
Optima Farma
SWOV
VeiligheidNL
Veilig Verkeer Nederland
Mede door jullie steun kijken we terug op een geslaagde dag. Samen op weg naar een betere verkeersveiligheid.