Patiƫntenvoorlichting

Het IVM ontwikkelt voor patiëntenorganisaties, zorgverleners, beroeps- en belangenorganisaties, zorgverzekeraars en overheidsinstanties voorlichtingsmaterialen voor patiënten. Denk daarbij aan folders en brochures, publiekscampagnes, websites en apps. We werken samen met ervaren ontwikkelaars, vormgevers, webdesigners, tekstschrijvers en communicatie-experts. Het doel is om patiënten te helpen hun geneesmiddelen goed te gebruiken, want dat komt hun gezondheid ten goede.

Folders en brochures

De patiëntenfolders en -brochures worden op aanvraag gemaakt. Deze informatie is onafhankelijk en uiteraard actueel. Wij maakten bijvoorbeeld brochures en folders over medicijnen in het verkeer, antipsychotica, cholesterolverlagers en antidepressiva.

Ga naar het overzicht van alle folders en brochures.

De folders en brochures zijn gratis te downloaden. Op aanvraag kunnen sommige folders en brochures ook worden besteld bij het IVM, wij brengen dan de verzendkosten in rekening.

Campagnes

Het IVM is nauw betrokken bij de publiekscampagne 'Rij veilig met medicijnen'. Daarnaast publiceert het IVM vanaf juni 2018 video's met de naam 'Delen of Deleten', het doel is om medische claims op het internet te checken en fakeniews tegen te gaan. Daarnaast werken we mee aan een project van ZonMw voor mantelzorgers van allochtone ouderen en zijn we betrokken geweest bij de ontwikkeling van voorlichtingsmateriaal over diabetes voor mensen met een verstandelijke beperking.

Lezingen

Voor patiënten hebben wij diverse lezingen ontwikkeld. Op dit moment zijn de volgende lezingen beschikbaar:

Lees meer informatie over de lezingen en de kosten door op de bovenstaande links te klikken.

Meer weten?

Heeft u vragen over ons voorlichtingsmateriaal voor patiënten of wilt u meer weten over de mogelijkheden die het IVM kan bieden? Neem dan contact met ons op.