Informatiepagina
Geautomatiseerd medicatie-incidenten melden
In het kort
Geautomatiseerd melden medicatie-incidenten? Dat kan via een Applicatie Programma Interface (API): dat is een elektronische koppeling tussen je lokale VIM-registratiesysteem en de CMR3-database.
Wellicht meld je al incidenten aan de incidentendatabase (de CMR3-database) van VMI. Veelal gaat dat nog handmatig door bijvoorbeeld het invullen van meldformulieren of door de bulkupload-functie van de meldingen uit jouw VIM-registratiesysteem. Dit laatste is vooral bewerkelijk voor jou. Doordat de meldingen bulksgewijs bij VMI binnenkomen, kan het ook voorkomen dat VMI nieuwe risico’s in het medicatieproces pas laat opmerkt. VMI kan daardoor andere zorginstellingen en -professionals pas laat behoeden voor het maken van dezelfde fout.
Dat kan anders!
Via een Applicatie Programma Interface (API): dat is een elektronische koppeling tussen je lokale VIM-registratiesysteem en de CMR3-database.
Werk je met Iprova/Zenya (Infoland BV) of met Q-Link (Lens Business Software BV) dan hebben wij een werkende koppeling voor je klaar staan die eenvoudig is in te regelen. Laat jouw systeembeheerder contact met ons opnemen en wij begeleiden jullie hierbij totdat de koppeling naar tevredenheid werkt.
Regie houden
Vaak wordt gedacht dat bij het geautomatiseerd doorsturen van incidentmeldingen je de regie kwijtraakt over wat je doorzendt en wanneer. Dat is echter niet zo!
In de software kun je het zodanig instellen dat alleen de meldingen worden doorgemeld die door de verantwoordelijke in jouw organisatie zijn geautoriseerd. Het voordeel is dat je er veel minder werk aan hebt, de volledige regie behoudt en VMI sneller inzicht geeft in risico’s in het medicatieproces. Daarmee kan VMI sneller andere zorginstellingen en -professionals op de hoogte stellen van deze risico’s. Een win-win-situatie voor ons beiden en voor alle andere zorginstellingen en -professionals dus!
Starten met melden
Wil jouw organisatie ook graag incidentmeldingen via een van de beschikbare API’s delen met de CMR3-database, dan helpen wij je om dit mogelijk te maken.
Uiteraard helpt VMI ook graag organisaties met een VIM-registratiesysteem waarvoor VMI nog geen beschikbare API heeft om via bulkupload meldingen te delen met de CMR3-database en organisaties die dit via het invullen van meldformulieren willen doen. Neem contact met ons op via het contactformulier en geef aan wat je wens is. Wij nemen dan op korte termijn contact met je op om samen te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn en wat het beste past bij jouw organisatie. Het is niet moeilijk of ingewikkeld. Veel organisaties gingen je bovendien al voor.
Wij helpen je graag!
Laatst gewijzigd op 21 januari 2022